Verkeerscirculatie

Het is onvermijdelijk: een triatlonwedstrijd organiseren heeft gevolgen voor de verkeerssituatie in de omgeving. Het spreekt vanzelf dat we de ongemakken voor de buurtbewoners en het doorgaand verkeer tot een minimum willen beperken.

In samenspraak met de stadsadministratie en de politie is daarom een verkeersplan uitgewerkt. Via onderstaande linken bereik je de belangrijkste info:

 • bewonersbrief: de bewoners naast het parcours kregen begin mei een brief in de bus waarin ze op de hoogte gesteld werden van het evenement
 • Parkeren:
  - Deelnemers:
  Terreinen van NV Voeders Ostyn, Kaaistraat 76, 8800 Roeselare, te bereiken komende van de “kop van de vaart”. Via de parking ben je op wandelafstand van het wedstrijdsecretariaat en de zwemstart.
  - Supporters:
  We suggereren het gebruik van de ondergrondse parkeerfaciliteit nabij het station eveneens op wandelafstand van het Stedelijk Sportstadion.
 • Verkeershinder:
  Houd rekening met de wegwerkzaamheden wanneer je via de autostrade naar Roeselare komt (zie kaart).
  Afrit 7, dicht bij het parkoers, is geen goede optie wegens het feit dat er werken zijn ter hoogte van de Schaapbruggestraat. Daar is er maar beperkte doorgang in 1 richting mogelijk en bots je op het parcours dat afgesloten is voor het verkeer.
  Afrit 6 (ook werken ter hoogte van N36 met mogelijke hinder) of afrit 8 zijn betere opties om vervolgens richting deelnemersparking publieke Stationsparking te navigeren.
  De rode bollen op de kaart) zijn oorzaak van verkeershinder, met wegomlegging of beperkte doorgang. De werken in Roeselare zijn gevisualiseerd met beschrijving en plannetje op onderstaande link. Houd er rekening mee.
 
We blijven bereikbaar voor alle bijkomende vragen.